Pehmu Johannale

Südasuvi

Heledad, heledad ilmad
on juunil ja juulil.
Taevasinised selged silmad
nüüd on taevaaluseil tuulil.

Ühekorraga kõige vastu
tunneb süda huvi.
Sind ei annaks ka kõige vastu,
soe südasuvi!

/Ellen Niit/

Eile üheaastaseks saanud Johanna tädi soovil ning täiskuu ja pöörpäevase päikese toel sündis see pehmu sõbraks ja mängukaaslaseks Johannale.

Pehme kehaga waldorfnuku-stiilis nuku ehk minu sõnavaras pehmu olen loonud just Johanna-vanustele kõige noorematele nukumängijatele mõeldes. Pehmu on paras kaaslane eas, kus nuku riietamine ja patside tegemine on veel tulevikumuusika. Seepärast on pehmul sertifitseeritud orgaanilistest trikotaažfroteest kombekas selga õmmeldud - nii pole kunagi muret, et pehmu jääks ihualasti osavamat nukuriietajat ootama. Pehmu patsid on samuti lihtsamad kui klassikaliste waldorfnukkude üle kogu pealae tikitud juuksed. Pehmudel on juuksekarvad juuksepiiril ja juukselahul ning juuksed mõeldud eelkõige patsis olema, kuigi patse saab ka lahti võtta. 27 cm pikkune pehmu on täidetud puhta lambavillaga, kuid mitte nii tihedalt, kui klassikalised hästi tugevasti topitud waldorfnukud, seega on pehmu pehmem kaissu võtta ja ka kergem väiksel lapsel kaasas kanda.


 




Pehmu ja tema selgaõmmeldud kombenisoon (toon heleroosa/altrosa) on õmmeldud GOTS sertifikaadiga mahepuuvillasest kangast. Pehmu juuksed on valmistatud kohalikust maavillasest lõngast, mis käsitsi värvitud terdremarana juurte, soola ja äädikaga. Pehmul on seljast ära käiv kleit, mis õmmeldud väärtustava taaskasutuse põhimõttel Uuskasutuskesusest pärist materjalidest ja juurdelõikusjääkidest.

Pehmud nagu teisedki Loonalapse käsitöönukud valmivad enamasti eritellimusel tulevast nukuomanikku mõttes ja südames hoides.
Loe erinevatest nukutüüpidest ja tellimistingimustest SIIT.
Oma nuku tellimiseks palun kirjuta loonalaps [ät] loonalaps . ee


Kommentaarid